09-12-09

Italia Autentica

banner winkels.gif


Een tip voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken:
Italia Autentica in Drogenbos. Het is een cash-and-carry die, zoals de naam het zegt, alleen écht Italiaanse producten verkoopt, niet minder dan 2.500 artikels! Ze importeren sinds 40 jaar in België en zijn zowel  klein- als groothandel. Behalve in Drogenbos zijn er ook winkels in Luik, Waver en La Louvière


italia autentica 4

In de winkel in Drogenbos vind je een indrukwekkend assortiment van al het goede dat uit Italië komt: pasta's, pastasauzen, olijfolies, tonijn, rijst en risotto, koekjes, tomaten in blik, koffie en zelfs zeep.  Verder is er een grote keuze aan wijnen, likeuren en grappa's. Maar er is vooral een zeer aantrekkelijke koeltoog met een zeer ruime keuze aan kazen, charcuterie en antipasti. Een aanrader!

11:30 Gepost door C en C in Winkels | Permalink | Commentaren (1) | Tags: winkels, brussel, gastronomie, italiaans |  Facebook |

18-12-08

De "Criée" in Antwerpen

Als je vlees- of wildliefhebber bent, moet je de "Criée" in de Antwerpse stationsbuurt beslist eens een bezoekje brengen. Ik ken namelijk geen andere plaatsen in België waar je zo een uitgebreide keuze hebt aan vleesproducten van topkwaliteit. Als je voor het oude pand staat tussen de Chinese restaurants en warenhuizen van de Van Wezenbeekstraat - de winkel heeft ook een ingang in de Van Schoonhovenstraat - zou je nooit vermoeden dat hier een culinair paradijs achter de banale en onaantrekkelijke gevel schuil gaat. In het midden van de overdekte markt is een Spar-supermarkt gevestigd die overigens een prima groentenafdeling heeft, maar langs de zijkanten zijn sinds jaar en dag een aantal gerenommeerde slagers, gevestigd.


Rechts bij het binnenkomen tref je vooreerst een slager die gespecialiseerd is in orgaanvlees en ingewanden: darmen, maag, hart, lever, niertjes, ja zelfs slokdarm. Niet direct mijn ding, maar "mooi" om eens te zien en daar zijn zeker liefhebbers voor. En, zeg nu zelf, waar elders kunnen die nog terecht voor zo'n brede keuze? Verder op de rechterkant vind je Van de Poel, specialist in wild en gevogelte. Vooral nu in het jachtseizoen weet je niet wat je ziet: alle mogelijk vers wild: haas, konijn, fazant, wilde eend, patrijs, ree, everzwijn, enz. maar eveneens zelfbereide patés. Je moet er eens de mooie hertenkoteletjes proberen! Lekker mals en sappig en échte wildsmaak.


Links achteraan is er een slagerij (ik ben de naam vergeten...) die de meest uitgelezen soorten vlees van zowel rund en varken als schaap en lam aanbiedt. Hier vind je specialiteiten die je elders moeilijk vindt: Berkshire varken, Wagyu rund, de echte charolais, Angus beef, lam uit de Pyreneeën en Pauillac, enz... Daarenboven is het personeel er zeer bekwaam: ze weten niet alleen het vlees perfect te versnijden en te prepareren, maar ze kunnen je ook precies vertellen hoe je het het best klaarmaakt, want deze topproducten bak je niet zomaar... ze verdienen een zorgvuldige en deskundige bereiding.


Wie van vlees houdt, zou hier telkens moeten binnenwippen als hij of zij in Antwerpen komt. Wij doen dat eigenlijk te weinig, maar ja voor de rest is de buurt ook niet erg aantrekkelijk natuurlijk.

09:24 Gepost door C en C in Winkels | Permalink | Commentaren (7) | Tags: antwerpen, vlees, winkels, wild |  Facebook |

11-09-08

Een aanwinst voor Gent

 

Walters 2

Na amper een jaar is het mooie liedje al uit...

Op 8 november 2009 sloot Walter's Gourmet Store  zijn deuren.  Jammer!

 

Sinds 21 augustus 2008 is Gent een culinaire aanwinst rijker: Walters' Gourmet Store. Uiteraard zijn we al eens een kijkje gaan nemen. De winkel is gelegen langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem net vóór de E40-oprit als je vanuit Gent komt. Het is een ruime winkel, modern van inrichting en zeer netjes en overzichtelijk. Bij het binnenkomen is er een keuken voor kookdemonstraties en staan enkele tafels en stoelen.

Walter's Gourmet Store is een delicatessenzaak die "begint waar de supermarkt eindigt", dat betekent dat je er niet op zoek moet gaan naar je vertrouwde merken van alledag. Neen, hier kom je voor die Waltersspecialiteiten die je elders niet vindt, exclusieve ingrediënten die een goede hobbykok in de keuken nodig heeft. Het gamma gaat van oliën en azijnen, over pasta's, fonds en specerijen tot koffie, chocolade en koekjes. Achteraan in de winkel is er een koelruimte waar een selectie van viswaren, vlees, charcuterie en kazen zijn uitgestald, meestal nejes verpakt (al dan niet vacuüm) of diepgevroren. Ruim de helft van het achterste gedeelte van de zaak is ingenomen door een zeer verzorgde drankenafdeling waar naast wijnen en champagnes ook alle soorten likeuren en korte drank worden aangeboden.

Voor foodies zoals wij, is dit een paradijs, alleen al om erin rond te lopen en te ontdekken. Maar ik verzeker je, zelfs als je niet van plan was iets te kopen, ontkom je niet aan de vele verleidingen en kom je er niet met lege handen buiten.

Volgens De Standaard is deze Gentse vestiging de eerste van een reeks. Er zouden ook plannen zijn voor andere steden zoals o.a. Brussel, Antwerpen en Hasselt.

09:50 Gepost door C en C in Winkels | Permalink | Commentaren (2) | Tags: winkels, gent, culinair, gastronomie |  Facebook |