09-08-13

La Trinité, Sluis

banner restaurant.gif.jpg

klik hier voor onze eerdere recensie

 

We vernamen dat La Trinité in Sluis recent verhuisd is naar een ruimer pand aan de kaai en dat maakte ons nieuwsgierig.  Amper een paar weken na de opening trokken we er heen voor een

IMG_2278.JPG

vervroegd diner om onze huwelijksverjaardag te vieren. Het nieuwe Trinité is ondergebracht in een historisch gebouw dat voorheen dienst deed als bank. Van bij het binnenkomen al is duidelijk dat het de bedoeling is dat ook het kader indruk zou maken: een groot salon bij de ingang loopt over in een ruime eetzaal die uitloopt op een grote binnentuin. Links geeft een venster uitzicht op de moderne keuken waar een indrukwekkend legioen druk in de weer is. De inrichting is strak in vooral zwart en wit en met hier en daar een paars of felblauw accent, naar mijn gevoel niet overal even geslaagd. Maar het is vooral de ietwat refterachtige ruimte die het geheel wat minder aantrekkelijk maakt. We worden zeer vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en meteen naar de binnentuin gebracht voor het aperitief, of beter gezegd naar het terras, want de hele ruime binnenkoer is geplaveid en alle aanwezige groen staat in potten of bakken. Mooi is het wél al is IMG_2212.JPGhet moderne meubilair een beetje krap. Jammer genoeg is het vandaag net een beetje te fris, want het lijkt me wel aangenaam om hier buiten te eten. Als aperitief laten we ons verleiden door een huiscocktail op basis van gin en framboos. Hij wordt gesereveerd in een mooi groot glas en is versierd met een blaadje munt. Lekker en fris. We krijgen er een parade bij van een drietal aperitiefhapjes die stuk voor stuk origineel en lekker zijn. Intussen kiezen we voor het menu “La Bouche, la Main…” à 69 €. Aangezien de aangepaste wijnenformule nogal duur uitvalt (45 € pp!), bestellen we een fles Californische chardonnay van het huis van filmmaker Francis Coppola (met zijn 43 € een van de goedkoopste wijnen op de kaart…). De sommelier verzekert ons meteen dat we geen spijt zullen hebben van onze keuze.

 

Voor het eten verhuizen we naar binnen. Dit is wat we achtereenvolgens voorgeschoteld krijgen:

IMG_2220.JPG

Zeebaars kombujime met mosterdblad, limoen, avruga, lontong en zeeboontjes.

 

IMG_2222.JPG

Gamba en gelakte kalfszwezerik met gember granité, komkommer, ponzu, wakame en groene kerrie.

 

IMG_2228.JPG

Zeetong met vierge vinaigrette, basilicum, garam massala en Spaanse ui.

 

IMG_2233.JPG

Noord-Amerikaans rund en sugar snaps met peperroom en polderkers.

 

IMG_2235.JPG

Calamansi, pompelmoes en karnemelk.

 

IMG_2239.JPG
Witte perzik, oranjebloesem en frangipane.


Alles was perfect klaargemaakt, de combinaties in harmonie, mooi gepresenteerd en zeer lekker. De bediening was prima en de wijn was inderdaad fantastisch. Kortom écht zijn Michelinster waard. We hebben dus genoten, al moet gezegd dat om binnenkort in Sluis écht de fakkel van Sergio Herman over te nemen, er toch wat meer fantasie en pit zal nodig zijn. Hoe dan ook, we blijven La Trinité trouw en hopen er in de toekomst nog terug te keren.

16:01 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (3) | Tags: restaurant, michelinster, sluis, nederland |  Facebook |

03-06-13

Pure-C in Cadzand

banner restaurant.gif.jpg

Dit jaar tracteerden we elkaar voor moeder- en vaderdag met een etentje in Pure-C in Cadzand. Als aperitief probeerden we een Gin Mare, meedoende met de nieuwe gin tonic rage. Pure-C heeft een ruime keuze ervan op de drankenkaart staan, de meeste op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het werd een heuse revelatie: lekker fris, helemaal niet zoet en net zo sterk als je zelf wilt, afhankelijk van de hoeveelheid tonic die je in je glas schenkt. De Gin Mare is een Spaanse gin met Arbequina olijven, tijm, rozemarijn en basilicum. Heerlijk! 

IMG_1730.JPGIMG_1736.JPG

 

Uiteraard kwamen hierbij een reeks aperitiefhapjes bij, stuk voor stuk pareltjes.

IMG_1743.JPGIMG_1738.JPGIMG_1741.JPGIMG_1748.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We aten hier eerder al een paar keer de 3-gangenlunch (klik hier voor de beschrijving van ons vorig bezoek in maart 2010) maar deze keer kozen we voor het 8-gangenmenu (jawel àcht gangen... maar telkens kleine gerechtjes natuurlijk). Het is onbegonnen werk om ze hier te beschrijven, zeker niet in de details. Dus ik laat de foto's voor zich spreken.

 

We kregen vooral vis en zeevruchten... 

restaurant,michelinsterrestaurant,michelinsterrestaurant,michelinsterrestaurant,michelinster

 

 

 

 

 

 

restaurant,michelinster

 

restaurant,michelinsterrestaurant,michelinster

 

 

 

 

 

 

restaurant,michelinster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...maar ook in hooi gegaarde porchetta en zeeuws lam.

restaurant,michelinsterrestaurant,michelinsterrestaurant,michelinsterrestaurant,michelinster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als dessert kozen we voor kaas en één zoet dessert.

restaurant,michelinsterrestaurant,michelinster

restaurant,michelinsterrestaurant,michelinster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En... bij de koffie horen natuurlijk ook nog enkele zoetigheden.

restaurant,michelinster

restaurant,michelinsterrestaurant,michelinsterrestaurant,michelinster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onnodig te zeggen dat het uitstekend was. En ja, we hebben alles zonder moeite op gekregen! Uiteraard spendeerden we hiervoor een hele namiddag (van 12:00 tot 16:30). En we kregen waar voor ons geld: het 8-gangenmenu kost 85 € maar met het aperitief, de koffie en de wijn (we dronken een zeer lekkere Chardonnay uit Californië) kwamen we toch uit op 280 €. Maar ja, 140 € voor moederdag en 140 € voor vaderdag is dan ook weer niet overdreven hé?

16:35 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (5) | Tags: restaurant, michelinster |  Facebook |

07-05-13

Lekker eten zonder sterren

 

banner restaurant.gif.jpg

Het moeten niet altijd sterrenrestaurants zijn waarover ik hier rapporteer. Wij kunnen evenveel genieten van een eenvoudig gerecht als het maar met kwalitatieve producten en op een perfecte manier bereid is. Voor ons is de omgeving van ondergeschikt belang en we kunnen heel goed ons oordeel relativeren en aanpassen aan de context. Zo wil ik u hier een drietal recente ervaringen in het Gentse niet onthouden.

 

Onlangs aten we opnieuw een voortreffelijk diner in De Vitrine, de Gentse bistro van Kobe Desramaults. Chef Matthias Speybroeck verrast er telkens met originele bereidingen waarin duidelijk de hand van Kobe te herkennen is. De kaart biedt geen keuzemogelijkheid, maar je kan steeds een alternatief vragen wanneer iets niet naar jouw smaak is. Overigens mag je blindelings op de chefs vertrouwen. Zelf uitproberen is de boodschap!

 

Voor een lunchmenu gaan we het liefst naar Den Groenen Staek in Mariakerke. Vooral op vrijdag wanneer er vis op het menu staat. De brasserie in hoevestijl heeft een stijlvol interieur en bij goed weer een aangenaam en ruim terras in het groen.  Op de kaart staan vooral klassieke gerechten zonder veel poespas, maar alles is van prima kwaliteit en met zorg klaargemaakt. Mijn absolute favoriet is de kabeljauw met aardappelpuree en spinazie,  een gepocheerd ei, een handvol verse zelfgepelde garnalen, en een heerlijke mousselinesaus. Overheerlijk in zijn eenvoud en perfect bereid.

 

Tenslotte is er, als het snel moet gaan, Brasserie Martino in de Vlaanderenstraat. Nergens kan je een betere steak tartaar eten: handgesneden rundsvlees van eerste kwaliteit, perfect gekruid en opgewerkt en met goudgele knapperige frietjes en een vers slaatje. Wél vooraf reserveren en… ze zijn enkel ’s avonds open.

09:04 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |