09-08-13

La Trinité, Sluis

banner restaurant.gif.jpg

klik hier voor onze eerdere recensie

 

We vernamen dat La Trinité in Sluis recent verhuisd is naar een ruimer pand aan de kaai en dat maakte ons nieuwsgierig.  Amper een paar weken na de opening trokken we er heen voor een

IMG_2278.JPG

vervroegd diner om onze huwelijksverjaardag te vieren. Het nieuwe Trinité is ondergebracht in een historisch gebouw dat voorheen dienst deed als bank. Van bij het binnenkomen al is duidelijk dat het de bedoeling is dat ook het kader indruk zou maken: een groot salon bij de ingang loopt over in een ruime eetzaal die uitloopt op een grote binnentuin. Links geeft een venster uitzicht op de moderne keuken waar een indrukwekkend legioen druk in de weer is. De inrichting is strak in vooral zwart en wit en met hier en daar een paars of felblauw accent, naar mijn gevoel niet overal even geslaagd. Maar het is vooral de ietwat refterachtige ruimte die het geheel wat minder aantrekkelijk maakt. We worden zeer vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en meteen naar de binnentuin gebracht voor het aperitief, of beter gezegd naar het terras, want de hele ruime binnenkoer is geplaveid en alle aanwezige groen staat in potten of bakken. Mooi is het wél al is IMG_2212.JPGhet moderne meubilair een beetje krap. Jammer genoeg is het vandaag net een beetje te fris, want het lijkt me wel aangenaam om hier buiten te eten. Als aperitief laten we ons verleiden door een huiscocktail op basis van gin en framboos. Hij wordt gesereveerd in een mooi groot glas en is versierd met een blaadje munt. Lekker en fris. We krijgen er een parade bij van een drietal aperitiefhapjes die stuk voor stuk origineel en lekker zijn. Intussen kiezen we voor het menu “La Bouche, la Main…” à 69 €. Aangezien de aangepaste wijnenformule nogal duur uitvalt (45 € pp!), bestellen we een fles Californische chardonnay van het huis van filmmaker Francis Coppola (met zijn 43 € een van de goedkoopste wijnen op de kaart…). De sommelier verzekert ons meteen dat we geen spijt zullen hebben van onze keuze.

 

Voor het eten verhuizen we naar binnen. Dit is wat we achtereenvolgens voorgeschoteld krijgen:

IMG_2220.JPG

Zeebaars kombujime met mosterdblad, limoen, avruga, lontong en zeeboontjes.

 

IMG_2222.JPG

Gamba en gelakte kalfszwezerik met gember granité, komkommer, ponzu, wakame en groene kerrie.

 

IMG_2228.JPG

Zeetong met vierge vinaigrette, basilicum, garam massala en Spaanse ui.

 

IMG_2233.JPG

Noord-Amerikaans rund en sugar snaps met peperroom en polderkers.

 

IMG_2235.JPG

Calamansi, pompelmoes en karnemelk.

 

IMG_2239.JPG
Witte perzik, oranjebloesem en frangipane.


Alles was perfect klaargemaakt, de combinaties in harmonie, mooi gepresenteerd en zeer lekker. De bediening was prima en de wijn was inderdaad fantastisch. Kortom écht zijn Michelinster waard. We hebben dus genoten, al moet gezegd dat om binnenkort in Sluis écht de fakkel van Sergio Herman over te nemen, er toch wat meer fantasie en pit zal nodig zijn. Hoe dan ook, we blijven La Trinité trouw en hopen er in de toekomst nog terug te keren.

16:01 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (3) | Tags: restaurant, michelinster, sluis, nederland |  Facebook |