07-05-13

Lekker eten zonder sterren

 

banner restaurant.gif.jpg

Het moeten niet altijd sterrenrestaurants zijn waarover ik hier rapporteer. Wij kunnen evenveel genieten van een eenvoudig gerecht als het maar met kwalitatieve producten en op een perfecte manier bereid is. Voor ons is de omgeving van ondergeschikt belang en we kunnen heel goed ons oordeel relativeren en aanpassen aan de context. Zo wil ik u hier een drietal recente ervaringen in het Gentse niet onthouden.

 

Onlangs aten we opnieuw een voortreffelijk diner in De Vitrine, de Gentse bistro van Kobe Desramaults. Chef Matthias Speybroeck verrast er telkens met originele bereidingen waarin duidelijk de hand van Kobe te herkennen is. De kaart biedt geen keuzemogelijkheid, maar je kan steeds een alternatief vragen wanneer iets niet naar jouw smaak is. Overigens mag je blindelings op de chefs vertrouwen. Zelf uitproberen is de boodschap!

 

Voor een lunchmenu gaan we het liefst naar Den Groenen Staek in Mariakerke. Vooral op vrijdag wanneer er vis op het menu staat. De brasserie in hoevestijl heeft een stijlvol interieur en bij goed weer een aangenaam en ruim terras in het groen.  Op de kaart staan vooral klassieke gerechten zonder veel poespas, maar alles is van prima kwaliteit en met zorg klaargemaakt. Mijn absolute favoriet is de kabeljauw met aardappelpuree en spinazie,  een gepocheerd ei, een handvol verse zelfgepelde garnalen, en een heerlijke mousselinesaus. Overheerlijk in zijn eenvoud en perfect bereid.

 

Tenslotte is er, als het snel moet gaan, Brasserie Martino in de Vlaanderenstraat. Nergens kan je een betere steak tartaar eten: handgesneden rundsvlees van eerste kwaliteit, perfect gekruid en opgewerkt en met goudgele knapperige frietjes en een vers slaatje. Wél vooraf reserveren en… ze zijn enkel ’s avonds open.

09:04 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hoi
Moet je door de week reserveren bij Vitrine ?
groetjes !

Gepost door: one life | 30-07-13

Sorry voor de late reactie, maar ja... vakantie hé?
Wij reserveren altijd! Voor 's avonds is het in de Vitrine zeker noodzakelijk, maar voor 's middags misschien niet. De laatste keer reserveerden we pas de dag voordien en er was nog plaats. Maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen! Smakelijk.

Gepost door: C&C | 09-08-13

De commentaren zijn gesloten.