25-10-12

La Paix

 banner restaurant.gif.jpg

UPDATE (lees ook onze vorige ervaring)


Na een eerste zeer positieve ervaring twee jaar geleden, hadden we al lang zin om eens terug te keren naar La Paix in Anderlecht. We trokken er heen op een dinsdagmiddag want op de vrijdagavond na, kan je er enkel 's middags terecht. We worden vriendelijk ontvangen in vlekkeloos Nederlands en nadien blijkt dat slechts één van de diensters niet Nederlandstalig is. In Brussel een aangename verrassing. We krijgen een tafeltje aan het raam dat uitgeeft op de Heyvaertsstraat en meteen krijgen we er een gratis attractie bij: op de hoek van de straat staan constant groepjes Afrikaanse handelaars in tweedehandsauto's. Ze keuren de voorbijrijdende occasiewagens, stappen ze in voor een korte testrit en kopen meteen. De aankopen worden onmiddellijk doorgereden naar de kade waar ze ingescheept worden voor Afrika. Een fascinerend schouwspel.


Maar we zijn uiteraard gekomen om te eten. De kaart bevat bijna uitsluitend vleesgerechten. We IMG_7775.JPGbeginnen met een ouderwetse Picon met witte wijn (dat was jàààren geleden...) en krijgen er een zeer origineel hapje bij: een schuimige mousse van geitenkaas op radijzengroen en een crumble van groene thee en sesamzaadjes. Delicieus! Op de wijnkaart vind je een uitgebreide keuze aan mooie, vooral Franse wijnen. We kiezen voor een Château de la Commanderie, Lalande de Pomerol, een stevige rode want we gaan volledig voor vlees vandaag. Als voorgerecht kiezen we beiden voor de suggestie van de dag: risotto met eekhoorntjesbrood en witte pens van patrijs. Een goede keuze, zo blijkt: de risotto is zeer smeuïg en de cèpes (de beste onder de bospaddenstoelen vind ik) passen uitstekend bij het seizoen, evenals de lichte wildsmaak van de witte pens.

IMG_7778.JPG

risotto met eekhoorntjesbrood en witte pens van patrijs


Vervolgens kies ik voor geroosterde caneton met paddenstoelen, rode biet en Baskische bloedworst, eveneens een herfstgerecht in een zeer uitgebalanceerde smaakcombinatie. C kiest voor rundskraai Black Angus van het huis Metzger. Dit laatste gerecht wordt (terecht) enkel bleu geserveerd. Wij houden beiden nogal van rundskraai of onglet, maar zoals deze heeft ze nog nooit gesmaakt: lichtjes gegrild maar o zo mals en smaakrijk. Er wordt een bordje met verschillende structuren van raapjes bij geserveerd, enkele frietjes en een heerlijke béarnaisesaus. Met dit vlees bevestigt La Paix zijn faam als uniek vleesrestaurant. De volgende keer moeten we toch eens één van de specialiteiten proeven: rundsvlees dat gedurende minstens 4 weken in eigen koelruimtes gerijpt heeft. Op "One Life Live It" lees je hier meer over, want zij hadden de eer om de koelruimtes te mogen bezoeken.

 

IMG_7780.JPG

geroosterde caneton met paddenstoelen, rode biet en Baskische bloedworst


 

IMG_7783.JPG

rundskraai Black Angus van het huis Metzger

 

IMG_7784.JPG

structuren van raapjes


De gerechten zijn vrij copieus, zodat we het eigenlijk hierbij zouden moeten laten, maar we zijn zo nieuwsgierig naar de desserts, dat we toch één bordje bestellen om te delen: macarons met een crème van gezouten caramel, kastanjepuree en sorbet van peer. Heerlijk! Afsluiten doen we natuurlijk met een koffietje, vergezeld van enkele knapperige amandelkoekjes en heerlijk zoete blauwe muskaatdruifjes.

 

IMG_7791.JPG

macarons met een crème van gezouten caramel,
kastanjepuree en sorbet van peer


Onze ervaring van twee jaar geleden is nog overtroffen. Goedkoop is het niet (we betaalden 229 €), maar dit is dan ook niet zomaar een brasserie maar een heus gastronomisch restaurant van topklasse, terecht bekroond met een Michelinster. Sterk aanbevolen!

 


 


08:00 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (3) | Tags: restaurant, michelinster, la paix, brussel |  Facebook |

Commentaren

Ziet er inderdaad zalig uit! Wij moeten er ook dringend eens naartoe om een blog te schrijven. Geniet nog van de vele culinaire avonturen,
Be-Gusto

Gepost door: Be-Gusto | 25-10-12

Zalig verslag ! Die risotto ziet er hemels uit. Ben blij dat jullie zo genoten hebben. Wij keren eind november nog eens terug met de kindjes. Maar nu gaan we eerst genieten van 2x Pure C ;-)
Groetjes

Gepost door: Onelifeliveit | 29-10-12

Toch altijd super hé bij David. Ik ga er in carnavalsverlof opnieuw heen. 's Morgens zet Man zoon (8) af voor zijn tweede stage mise-en-place (JALOERS!) en ik pik hem 's middags op om er met dochter te gaan eten ;-)
www.martinbonheur.be al gezien? Zalig !

Gepost door: one life | 01-02-13

De commentaren zijn gesloten.