30-08-11

Lux, Antwerpen

banner restaurant.gif.jpg

We wilden al langer eens naar Lux aan het Antwerpse Eilandje gaan, maar het was er nog nooit van gekomen. Een recent bezoek aan het MAS was de ideale gelegenheid voor een eenvoudige lunch. Op een zonnige augustusmiddag (één van de weinige van deze ellendige zomer) zag het lux1.jpgruime terras op de Sint-Aldegondiskaai er zeer aantrekkelijk uit, maar op alle tafels stond een bordje “gereserveerd”. Tot onze verrassing kregen we tóch een tafeltje aangewezen met zicht op het Bonapartedok en de imposante toren van het MAS. We bestellen alvast een aperitiefje en genieten van het uitzicht en het mooie weer terwijl we het lunchmenu (22 € voor ofwel voor- en hoofdgerecht ofwel hoofdgerecht en dessert) bekijken: er is keuze uit twee voor- en twee hoofdgerechten. Als hoofdgerecht kiezen we beiden voor de op het vel gebakken kabeljauw met frisgroene zomergroentjes, mosselen en een coulis van waterkers. Als voorgerecht kiest C de carpaccio van zalm en ik neem de tataki van rundsvlees. Bij het aperitief, een frisse Chardonnay, krijgen we een minuscuul ganzenlevercanapeetje, kleiner kan niet... Ook de voorgerechten zijn aan de kleine kant, vooral de tataki, maar op de kwaliteit valt niets aan te 

lux2.jpg

merken: een zeer fijn gesneden frisse tonijncarpaccio en een vijftal perfect gebakken kleine schijfjes rundsvlees, kort aangeschroeid en heerlijk rood van binnen. Bij beide gerechtjes komt een frisse gemengde groene salade. De kabeljauw komt gelukkig in een grotere portie. Hij is perfect gegaard en de garnituur is ronduit hemels. Het felgroen domineert en geeft aan het bord een zomerse toets die perfect past bij deze zonnige dag. Ook de knapperige broodjes en de smeuïge boter smaken voortreffelijk. De witte huiswijn wordt geserveerd in een leuk klein karafje en een al even leuk ijsemmertje. Alles is hier stijlvol en verzorgd: hippe parasols en meubels in zwart en wit, kraaknet wit tafellinnen, grote wijnglazen. De bediening is vriendelijk en efficiënt, ook al is de dienster nog wat onwennig want het is haar eerste werkdag hier. Al bij al heeft Lux ons niet ontgoocheld, integendeel, als het past komen we zeker nog eens terug.

14:11 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fijn om te lezen dat ze terug 'goed' bezig zijn bij Lux. Wij kwamen er vroeger heel graag, maar hebben dan - pakweg twee jaar geleden - een paar keer een heel slechte ervaring gehad en zijn er sindsdien niet meer terug geweest. Toch nog maar eens een kans geven dus!

Gepost door: MyriamC | 11-11-11

De commentaren zijn gesloten.