06-05-11

Brasserie Bozar

restaurant,brasserie,bozar,brussel

Vorig weekend bezochten we de Luc Tuymans retrospectieve in de Brusselse Bozar. Dé kans om de nieuwe gelijknamige brasserie uit te testen waarover we al veel goeds gelezen hadden en het feit dat ze wordt uitgebaat door David Martin van de onvolprezen Brasserie La Paix, zorgde voor hoge verwachtingen. We waren ook nieuwsgierig naar de Nederlandstaligheid van het personeel, want daarover hadden we wél al klachten gehoord. En bij de telefonische reservatie werd onze vrees al bewaarheid: we werden te woord gestaan door een Spaanse die niet alleen geen Nederlands maar ook nauwelijks Frans en Engels sprak. Bij onze ontvangst werd echter alles goed gemaakt door een vriendelijke rasechte Vlaamse dienster en ook de rest van het (franstalige) personeel deed echt zijn best om nederlands te spreken. Ook de rest viel reuze mee: de brasserie is een stijlvol ingerichte ruimte met veel bruin en wit en grote vensters die uitgeven op de Baron Hortastraat (zijkant van Bozar, aan de trappen naar het Warandepark) en de kaart is een voorbeeld voor alle brasseries: eenvoudige gerechten en enkele Belgische klassiekers zoals garnaalkroket en filet américain. Maar daarnaast vind je ook streekgerechten uit diverse andere Europese regio's: melkkalf uit de Corrèze, Beiers Simmentalrund, inktvis uit Biarritz. De klemtoon ligt vooral op vleesgerechten wat gezien de band met La Paix natuurlijk niet verwonderlijk is. We beginnen met respectievelijk "Dujardin"-salade met inktvis en groenten doordrenkt met Japanse azijn (15 €) en gepelde lichtgekookte eitjes van scharrelkippen uit de Coudriers-boerderij met gerookte paling, peterseliegroen en soldaatjes (16 €). Beide gerechten zijn best wel origineel en licht en fris en de porties zijn nogal groot. De inktvis ligt in het hart van een krop geelgroene sla en in het smeuïg licht gekookt eitje zijn minuscule blokjes gerookte paling vermengd. Daarna kiezen we beiden voor vlees: ik de gegrilde entrecote van Beiers Simmentalrund met bearnaise met hoeveboter (uit Josper-houtoven op Argentijnse kolen) (26 €) en mijn echtgenoot de gesmoorde melkkalfsborst uit Corrèze met mosterd en peterselie (22 €). Prima allebei! Ook hier is La Paix duidelijk niet ver af en zijn de porties aan de grote kant. We drinken er een fles fruitige witte wijn bij uit de Bouches du Rhône en genieten nadien nog van een kopje sterke koffie. In totaal betalen we 112 € en meteen is opnieuw bewezen dat je in Brussel goedkoper tafelt dan pakweg in Antwerpen of Gent. Het is duidelijk: hier komen we ongetwijfeld nog terug.

09:37 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (4) | Tags: restaurant, brasserie, bozar, brussel |  Facebook |

Commentaren

toffe blog zeg....ben hier per toeval terecht gekomen

Gepost door: Suikerboontje | 06-05-11

dan was jullie indruk beter dan die van Man die er ging zakenlunchen
ik zal dus ook eens moeten gaan ;-)

Gepost door: one life | 08-05-11

Mijn slechtste culinaire ervaring sinds jaren!

Als veggie keek ik uit naar de veggie rissoto. Toen die er niet meer was, stelden men mij niet echt een alternatief voor. Uiteindelijk stelde de (lichtjes arrogante) ober een salade inktvis zonder inktvis voor.

Dit was letterlijk een krop sla met worteltjes en niets meer. Dit getuigt aan een totaal gebrek aan creativiteit. Zelfs een beetje kaas of warme groentjes (die wel op de andere borden lagen) konden er niet bij.

Na een frietje te vragen werd deze dan nog apart aan gerekend.

conclusie: een krop sla met mini portie frietjes voor 17€

Gepost door: ww | 02-03-12

Dat lijkt me inderdaad een treurige ervaring. Het verwondert me wél, want twee weken geleden aten wij er opnieuw voortreffelijk: een mooi gepresenteerde carpaccio van prima kwaliteit, aardappelkroketten met garnalen en daarna heerlijk Simmental rund en biolam van eigen boerderij. Alles perfect bereid en vriendelijk opgediend. Wij waren zeer tevreden! Voor een vegetariër is dit misschien niet de beste keuze, maar een vleesliefhebber komt er zeker aan zijn trekken.

Gepost door: C&C | 03-03-12

De commentaren zijn gesloten.