04-02-11

Aneth, Brugge

We hadden nog altijd een cadeaubox liggen voor « Les Jeunes Restaurateurs d’Europe » van vorig jaar en het werd de hoogste tijd om die op te gebruiken. De keuze was niet gemakkelijk maar uiteindelijk kozen we voor restaurant Aneth in Brugge. We kwamen er aan op een koude vrijdagmiddag in januari en op een jong koppeltje met baby na, waren we er de enige gasten. Ondanks de warme ruimte in de karaktervolle art-decovilla, was het er dus niet echt gezellig. De ontvangst en bediening waren nochtans vriendelijk. Onze bon gaf recht op een viergangenmenu, maar uiteraard namen we eerst een aperitief, respectievelijk een droge sherry en een lekkere, eveneens droge madeirawijn. Met deze laatste ben ik niet zo vertrouwd, maar je hoort er zo vaak lovend over spreken, dat ik het eens wou proberen. Het werd een ontdekking en ik zal ongetwijfeld in de toekomst nog meer die keuze maken. Als begeleing ervan en als voorsmaakje op het echte menu kregen we achtereenvolgens: koude kaaskroketjes; varkenswangetjes met chips van groenten, kroepoek en dipsaus van geitenkaas; open ravioli met Mechelse koekoek; een vissoepje met tarbot en espuma van koriander en tenslotte een trio bestaande uit gerookte paling met kruidencrumble, gemarineerde zalm en handgepelde garnaaltjes met tomatencoulis en espuma van wasabi. Een hele mond vol en een uitstekende start!

 

En dan het menu. We begonnen met rivierkreeftenstaartjes met rivierkreeftentartaar,  romanesco, bloemkoolcaviaar, ansjoviscrème, crème van pickles en thee van garnalen. Een perfect uitgebalanceerde combinatie, mooi gepresenteerd en zéér lekker. Daarna volgde op het vel gebakken zeebaars met een salade van koriander en notencrumble. Mooi gebakken superverse vis, nog mooi sappig en vol van smaak; de koriandersalade gaf er een frisse toets aan. Daarna nog méér vis (wij hebben niet liever...): gebakken leng met kalfsjus, jonge prei, popcorn en gestoofde spitskool verfijnd met dragonazijn. Een minder bekende maar daarom niet minder lekkere vis en het moet gezegd, de kalfsjus paste er prima bij. Als wijn kozen we een Spaanse witte uit Catalonië: Odysseus, Priorat, Vinedos de Ithaca gemaakt van de Pedro Ximenezdruif, die vooral wordt gebruikt voor sherry. Een ietwat scherpe en specifieke smaak maar best wel lekker. Het menu werd afgesloten met een chocoladedessert met citroencrème, veenbessenijs en -gel en kleine pannenkoekjes. Een lust voor het oog én de tong!

 

Maar daarmee was het nog niet gedaan! Bij de koffie kwamen wel een 10-tal hapjes: o.a. kruidenmarchmellows, crème brûlée van viooltjes, mousse van witte chocolade, crème van passievrucht, macaron met banaan, keuze uit huisgemaakte pralines, ... een waar smulfestijn. Zo kan je rustig een poos aan tafel blijven nagenieten van een ronduit prachtige maaltijd.  Dank zij onze cadeaubox kwamen we er vanaf met 50 Euro (aperitef, wijn en koffie). Bedankt H&K.

 

10:18 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (3) | Tags: brugge, restaurant, restaurants, michelinster |  Facebook |

Commentaren

Klinkt heerlijk. Welke cadobon is dat?

Gepost door: One life | 07-02-11

Dat was een bon van 'www.cadeaubox.be'
Een echt mooi geschenk, met heel veel mogelijkheden, en ook leuk voorgesteld.

Gepost door: C&C | 09-02-11

Leuke bon, zet ik op mijn verlanglijstje ;-)))

Gepost door: One life | 11-02-11

De commentaren zijn gesloten.