03-02-10

Hostellerie La Montagne, Colombey-les-deux-Eglises

banner restaurant.gif

Eigenlijk is het wat laat om dit nog te publiceren, maar het was er toch zo goed, en het moet er heerlijk logeren zijn, daarom, ... toch nog onze aangename ervaring in restaurant Natali in Colombey-les-Deux-Eglises vorig jaar in juni. De reden waarom we voor Colombey gekozen hebben om te overnachten, is restaurant Natali van de Hostellerie de la Montagne, één Michelinster. Het is een ronduit schitterende locatie: stijlvol gerestaureerd herenhuis in een prachtige tuin en uitkijkend over de mooie glooiende heuvels. In het chique interieur is oud en modern op een zeer geraffineerde manier met elkaar vermengd en dat blijkt ook te gelden voor de keuken: traditionele gerechten zijn op een creatieve manier en in volle harmonie omgewerkt tot vernieuwende creaties. Stuk voor stuk zijn ze op het bord gedresseerd als kleurige kunstwerkjes: gerookte rivierpaling met rode biet, raviolis met verse tuingroenten, lamszadel met vijg en asperges, zommerree in korst gebakken met spinazie en polenta,… pure klasse! Mijn dessert is echter de grootste sensatie: drie chocolade moëlleux met telkens een andere sorbet van tuinkruiden. Onvergetelijk, maar die van C moet niet onderdoen: een clafoutis van kersen met sorbet en een extract van … kersensteeltjes! Dit is volgens mij meer waard dan één ster. En dat allemaal voor 50 euro per persoon, ongelooflijk! De wijn daarentegen is wél duur: 52 euro en zoveel betaal ik maar zelden. We hebben er dan wel een Savigny-les-Beaunes bij en die is natuurlijk overheerlijk. Als aperitief dronken we een glas champagne uit de Vallée de l’Aube. Colombey ligt immers tussen Troyes en Beaune, dus tussen twee superieure wijngebieden van Frankrijk in: de Bourgogne en de Champagne. Hier moet de gastronomie wel uitblinken. Mooier kunnen we onze reis dan ook niet afsluiten. Hier moeten we ooit nog terugkomen.

De commentaren zijn gesloten.