11-01-10

Restaurantweek 2

banner restaurant.gif

In november was het opnieuw restaurantweek, dé gelegenheid om goedkoper te gaan eten in een toprestaurant, dus een gelegenheid die we niet mochten laten voorbijgaan. In de deelnemende restaurants kan je dan een 3-gangenmenu krijgen voor 20 of 27 Euro. Mits een kleine toeslag heb je een goedkoop 4 gangenmenu. 


La Trinité, Sluis (Nl)


Op vrijdagmiddag zijn we uitgenodigd over de Nederlandse grens in Sluis in La Trinité, voor ons geen onbekende (zie onze eerdere ervaring). Zij zijn zó nauw met het Belgische publiek verbonden dat ook zij meedoen aan de Belgische restaurantweek. Voor die gelegenheid krijg je hier een 4 gangenmenu voor slechts 33 Euro. Tot onze verrassing zitten er slechts 2 koppels plus wijzelf met vier personen, allemaal Belgen. Toevallig is één van de andere koppels ons niet onbekend, wat later op de middag aanleiding geeft tot een grote en aangename verbroedering. Maar goed, naar het menu. Vooraf krijgen we niet minder dan 4 prachtige smaakmakertjes Trinité 3bij het aperitief (Champagne van J.M. Gobillard). Als eerste voorgerecht krijgen we een combinatie van rauwe tonijn, langoustinestaartje en krabsla met krokante tofu en hijiki. Een streling voor het oog en een wonderbaarlijke combinatie van smaken (behalve de opgesomde ingrediënten zijn er nog een paar speciale toetsen die ik alweer vergeten ben). Dan volgt een risotto met octopusinkt, rauwe coquilleschijfjes en mini-palmharten, alles overgoten met een schuimige saus. Ronduit sensationeel ! Als hoofdgerecht is er hazenrug en zijn civet met een zalf van aardpeer, airellen, kweepeer en nog meer. Een zeer vol en rijk wildgerecht op een eigentijdse en innovatieve manier gepresenteerd. Het dessert is een ware artistieke creatie : het is bijna een stilleven met citrusvruchten en Valrhona chocolade. De aangepaste wijnen zijn al even schitterend en zorgvuldig gekozen. Chef François De Potter bevestigt de grote klasse die we hier een paar maanden geleden al ontdekten. Intussen is het ook Gault-Millau niet ontgaan, die aan La Trinité 15/20 toekende, niet minder dan 3 punten meer dan vorig jaar… en terecht!  

09:53 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: restaurant, restaurants, la trinite, sluis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.