26-12-09

Restaurantweek 1

banner restaurant.gif

Vorige maand was het opnieuw restaurantweek, dé gelegenheid om goedkoper te gaan eten in een toprestaurant, dus een gelegenheid die we niet mochten laten voorbijgaan. In de deelnemende restaurants kan je dan een 3-gangenmenu krijgen voor 20 of 27 Euro. Mits een kleine toeslag heb je een goedkoop 4 gangenmenu. 


De Godevaart, Antwerpen 

Op donderdagmiddag trekken we naar restaurant De Godevaart in de Antwerpse St. Katelijnevest, goed voor 15/20 bij Gault-Millau. Het restaurant zit stampvol en iedereen komt blijkbaar voor het restaurantweek-menu : 3 gangen voor 27 Euro of 4 gangen voor 39 Euro. De wijnen zijn niet inbegrepen en kosten 28 Euro voor een fles huiswijn of 5 Euro per glas. Wij gaan voor het 4 gangenmenu, of wat had je gedacht? Jammer genoeg wordt ons een tafeltje toegewezen in het nogal ongezellige achterste deel van het restaurant waar je zowat tussen de keuken en de toiletten in zit. Maar ja, we Godevaarthadden ook nogal laat gereserveerd. We beginnen met een fluweel soepje van aardpeer, hazelnoot, cecina en limoen. Dit is meteen een schot in de roos : geen ordinair soepje, maar een verfijnd gerecht met een textuur die we niet gewoon zijn. De soep is dik en inderdaad fluwelig en de smaak is geraffineerd. Daarna volgt verse zalm met picalilly, pinda en aardappel, minder indrukwekkend maar de zure picklessaus is toch een goede begeleider van de perfect gegaarde zalm, d.w.z. nog zeer sappig binnenin. Als hoofdgerecht krijgen we pluma (d.i. Spaans varkensvlees) met handgerolde couscous, knolselder, vanille en koffie. Uiteraard zijn de koffie en de vanille zeer discreet aanwezig maar ze geven aan het gerecht een heel gesofistikeerde toets. De handgerolde couscous is een openbaring : wat een verschil met de doordeweekse industrieel vervaardigde die we meestal op het bord krijgen. Hier zit smaak in en de korrels zijn groter en onregelmatiger en het geheel plakt niet zo aan elkaar. Maar dé vedette van deze menu is ongetwijfeld het varkensvlees : het is traaggegaard en dus sappig en je kan het met een lepel eten, zo mals is het. Als dessert, aangekondigd als ‘Sinterklaas 2009’, krijgen we spongecake met kaneelijs. Er volgt uiteraard koffie met nog enkele zoetigheden. De Godevaart bevestigt al het goede wat we er al over gelezen hadden en is het bewijs dat Gault-Millau sneller nieuw talent weet te waarderen dan Michelin. Maar dat wisten we al langer. Goedkoop is het echter niet, zelfs niet in deze restaurantweek: onze rekening bedraagt uiteindelijk 122 Euro voor ons tweeën. Maar we vonden het toch zijn geld waard ! Dit is een toprestaurant. 

12:26 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, restaurant, restaurants, godevaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.