19-12-09

't Laurierblad

banner restaurant.gif


’t Laurierbladin Berlare was 20 jaar geleden één van onze lievelingsadressen (we vierden er zelfs het communiefeest van onze zoon), maar de drang om steeds iets nieuws te ontdekken zorgde er voor dat we er de laatste tijd niet meer geweest waren. Deze week trotseerden we de sneeuw en de kou om te gaan zien hoe het nog met ’t Laurierblad gesteld was. We kozen voor de interessante menuformule “Terug van de Markt” (55 Euro all in, van aperitief tot koffie). Bij het aperitief, een mousserende Loirewijn, werden we al vergast op een aantal hapjes die meteen de herinnering opriepen aan de rijke Franse boterkeuken van weleer: luchtige bladerdeegjes waar je vingers vettig van worden, een smaakvolle quiche, ... Als eerste voorgerecht kregen we een  compote van ossekaken in lichte gelei van Macvin van de Jura, ganzenlever en gekonfijte wortel en jonge ajuin vergezeld van een gegrilde brioche. Zéér lekker! Er wordt een eenvoudige witte wijn uit de Franse Jurançon bij geschonken. Dezelfde wijn vergezelt het tweede gerecht: verse Schotse zalm bedekt met een dun laagje lardo en enkele schilfers gedroogde tomaat, op een coulis van pompoen en een pesto van peterselie. Het hoofdgerecht is hazenpeper om te lepelen, verse pasta met poeder van eekhoorntjesbrood, reinette appel en veenbessen. Hiervan moet jammer genoeg gezegd worden dat de pasta té gaar was en het geheel niet warm genoeg. We dronken er een volle Siciliaanse rode wijn bij. Dan kwam het dessert: Bretoense zandkorst met peer en frangipane en roomijs van kaneel, helemaal niet zoet en een echt hoogtepunt. Bij de koffie (ja, nog steeds in de prijs inbegrepen...) nog een ruim assortiment koekjes, snoep en chocolades van de dag waaruit het moeilijk kiezen is. We zijn meer dan voldaan!


Het weerzien met Guy Van Cauteren is goed meegevallen. We vonden het heerlijk om nog eens de klassieke Franse keuken te proeven waar we 20 à 30 jaar geleden mee dweepten. We herontdekten een keuken, die overvloedig gebruik maakt van boter en die vooral zeer mild en zacht smaakt. Het was een zeer aangenaam weerzien, maar tegenwoordig zijn we meer pittige en meer gedurfde combinaties gewoon. Guy Van Cauteren heeft ons niet verrast en ook niet overdonderd, maar hij heeft ons zeker niet ontgoocheld. Dit is een betrouwbaar adres waar je weet wat je mag verwachten: een eerlijke kwaliteitskeuken zonder uitschieters noch verrassingen. Of toch, één verrassing was er wél: de rekening. 55 Euro per persoon voor zo’n compleet festijn, wijnen inbegrepen, waar vind je dat nog? Dát alleen al is een reden om niet meer zo lang te wachten om terug te keren.

 

14:14 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (2) | Tags: restaurant, restaurants, berlare, laurierblad |  Facebook |

Commentaren

Chef Guy Van Cauteren is volgend week aan het werk te zien in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Daarin onthult hij twee van zijn toprecepten. Frieda Van Wijck en Frank Focketyn zullen vervolgens hun best doen daarmee een schitterend resultaat neer te zetten. De recepten en handige videofragmenten worden na afloop op canvas.be/indekeuken gepubliceerd. In de keuken is elke dinsdag om 20.40u te zien op Canvas.

Gepost door: Valerie voor Canvas | 21-01-10

Bedankt voor de tip... Maar niet verschieten: dit programma volgen we al sinds de eerste uitzending heel aandachtig, evenals de website natuurlijk! Heel interessant allemaal; ook de beelden zijn heel mooi! Hopelijk maakt Canvas nog veel dergelijke programma's.

Gepost door: C en C | 23-01-10

De commentaren zijn gesloten.