15-08-09

L'Epicerie du Cirque

banner restaurant.gif

Gisteren gingen we op het Antwerpse Zuid op zoek naar een lunch en kwamen terecht in de kleine, gezellige “L'Epicerie du Cirque”aan de Leopold Dewaelstraat. Een opvallend Franseepicerie 2 naam en we hoopten dat die garant zou staan voor een goede keuken met Franse inslag en dat bleek inderdaad het geval. We namen (als enigen…) plaats op het terrasje op de stoep, bestelden een aperitief (een mooi glas witte huiswijn uit Spanje) en kregen meteen een zelfgebakken broodje met citroentijm en een olijventapenade aangeboden voor “de kleine honger”. Op het suggestiebord stonden enkele aantrekkelijke gerechten zoals o.a. gerookte Oosterscheldepaling met ratte-aardappel en zure room en tongschar met risotto van bouchotmosseltjes en zeekraal. We kozen echter voor het zeer gunstig geprijsde (22,50 €) lunchmenu. Als voorsmaakje kregen we 3 mooi gepresenteerde en fijne welkomhapjes: een mousse van waterkers, een stukje Hollands maatje op zeewier met gesnipperde uitjes en een tartaar van rauwe zalm met een ansjovismayonnaise. epicerie 3&4Prima en veelbelovende smaakzetters.  Als voorgerecht kwam er een tagliata van rundsvlees tussen twee sneetjes brood, met rucola en een groentenchutney in een oosters smakend sausje. Het vlees was nog rood maar, zoals het hoort, met een knapperig bruin korstje gebakken en smaakte zeer vol. Het sausje (met harissa, denk ik) paste er perfect bij. Alleen was het vlees naar mijn smaak een beetje te dun gesneden, maar dat is natuurlijk maar een detail. We dronken er dezelfde lekker frisse witte huiswijn bij (20 €). Als hoofdgerecht kozen we voor op het vel gebakken doradefilets met een puree van aardpeer, krokante groentjes en enkele aardappelchipjes (we hadden ook de mogelijkheid voor speenvarken).Ook hierbij een pittige specerijensaus. Ook dit was volledig zoals het hoort: sappige verse vis met een knapperig korstje. We genoten; epicerie 5dit was duidelijk meer dan zo maar snel even een dagschotel gaan eten! En nog was het niet gedaan: als dessert volgde een chocolademousse met een crème van bosbessen. De chef, die samen met zijn vrouw ook de bediening voor zijn rekening nam, was zo attent om ons de tijd te geven om eerst rustig onze wijn uit te drinken. Het dessert (met een niet zo geslaagde kleurencombinatie van bruin en paars…) smaakte niet slecht maar miste verfijning. Na zo een lekkere maaltijd past natuurlijk een koffie (niet in het menu inbegrepen) en volledig in lijn met het voorgaande kwam daar een bordje bij met een tiental zelfgemaakte zoetigheden. Klasse! Dit soort ervaringen zijn zeldzaam. Je gaat op zoek naar een dagschotel en eindigt (voor een paar euro meer) bij een heus culinair festijn. En dat op een warme vrijdagmiddag in augustus, meer moet dat niet zijn. Of toch… het was nog leuker geweest in een groene tuin, maar ja!

13:08 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, restaurant, restaurants |  Facebook |

Commentaren

Grappig, veel van de door jullie bezochte restaurant hebben wij ook bezocht en vaak komen de meningen overeen. Leuk om te lezen!

Gepost door: Carla | 14-06-11

De commentaren zijn gesloten.