07-07-09

Lekker Engeland (3)

england


Na twee nachten Cheltenham verhuizen we naar Winchcombe, waar we een schitterende B&B hebben gevonden: Isbourne Manor House, een gezellige en stijlvolle woning in Elisabethiaanse stijl, vol antiek en oude snuisterijen maar vooral met een bijzonder joviale en sympathieke gastvrouw en -heer: Felicity en David. Het stadje is klein en heeft het typisch landelijke karakter van de Cotswolds: een imposante kerk omgeven door oude grafstenen, een lange High Street met leuke winkeltjes en talloze oude huizen en... een vrij ruime keuze aan gezellige restaurantjes, kortom een stadje naar ons hart. Hier willen we hoe dan ook eten in 5 North Street, bekroond met een Michelinster, dus we besluiten maar meteen een tafel te boeken voor de eerste avond. Alles is echter al vol geboekt, maar voor morgenavond is er gelukkig nog plaats. Vanavond strijken we uiteindelijk neer in Wesley House in High Street, op wandelafstand van onze B&B. Het restaurant is gevestigd in een eeuwenoud huis, maar is binnenin op een wat ongelukkige


  wesley


manier verbouwd tot een eigentijds interieur. We nemen plaats in de ruime veranda op de eerste verdieping waar je weliswaar een mooi uitzicht hebt op de groene omgeving, maar waar het interieur eerder banaal en smaakloos aandoet. We kiezen voor het zeer redelijk geprijsde "2 courses menu". Het is hetzelfde als het duurdere "3 courses menu" maar voor 19,50 £ (22,50 €) moet je één gerecht laten vallen. Wij verkiezen het dessert te schrappen en ik kies voor grilled Cornish mackerel on toast als voorgerecht en mijn echtgenoot voor fricassée of wild mushrooms. Als hoofdgerecht nemen we beiden de medallion of beef with asparagus and potatoe mash. Alles is op de juiste manier bereid met eerlijke en verse producten en de porties zijn meer dan ruim bedeeld. Hier kunnen menige Belgische restaurants een voorbeeld aan nemen: geen sensatie, maar eerlijk en correct en dat voor die prijs! 


De tweede dag popelen we om naar 5 North Streette gaan. In een zijstraat van de High Street (je mag twee keer raden naar de naam) staat een laag rijhuis met gebombeerde kleine vensterraampjes. 5 North 2Al bij het binnenkomen valt de ongedwongen sfeer op: het is er klein en gezellig en er is geen sprake van welke chichi dan ook. De eenvoudige gastvrouw is zeer vriendelijk. We willen onszelf eens verwennen vanavond en kiezen voor het "7 courses menu" aan 55 £ (64,80 €). 5 NorthJa, niet minder dan 7 gangen en die blijken nog niet eens zeer klein te zijn! Dit is de moderne keuken al is ze misschien hier en daar net een beetje té gesofistikeerd. Achtereenvolgens krijgen we: een soepje van bloemkool met ras-al-harnout en pesto; konijn met geconfijt witloof en een mousse van kippenlever en foie gras; handgeplukte coquilles met een terrine van ham en jonge prei, overgoten met een vinaigrette van violetmosterd; kroket van met de lijn gevangen kabeljauw op spinazie, heilbot en tomatencoulis; twee bereidingen van "Best of Lamb from the Region" met mashed potatoes; selectie van Engelse en Franse kazen met chutneys en crackers; vier desserts. Daarbij drinken we een eenvoudige, maar lekkere Chardonnay uit Nieuw-Zeeland. Alles is zeer mooi gepresenteerd en getuigt van een klasse die zeker een Michelinster verantwoordt. Er dient gezegd dat het soms toch wel een beetje téveel smaken dooreen zijn, die niet altijd in harmonie zijn, maar kom, laat ons niet zeuren! Het was voortreffelijk en voor ons is hier de nieuwe Engelse gastronomie met glans geslaagd. 

Commentaren

Hé, ben ik blij dit te lezen! Ik volg de Britse keuken al jaren en ben er een grote fan van. Ik mik "culinair" vooral op de dining pubs en ik lees deze blogs dan ook met veel interesse ! Heel interessant en ik ben benieuwd waar jullie nog aten.

Gepost door: Rick | 07-07-09

Allee, toch minstens iemand die ons gelooft als we de Britse keuken prijzen. Blijf maar onze blog bezoeken, er volgt nog meer! En ook over onze ervaringen in de pubs en inns.

Gepost door: C en C | 07-07-09

Als echte Bourgondiërs (jaren in België gewoond) en DouceFrance-fielen worden wij erg gelukkig van jullie blog. Na een sublieme culinaire reis door Bretagne (we hebben nog wel wat tips) staat GreatBritain nu op ons lijstje. We nemen jullie suggesties zeker mee!
Met groet, de Hollanders

Gepost door: Jeannine | 02-02-11

De commentaren zijn gesloten.