04-06-09

Lekker Engeland? (2)

england


Onze tweede avond in Cheltenham trokken we naar The Daffodil, in de Michelingids gekwoteerd met 2 vorkjes. Het restaurant is gevestigd in een oude bioskoopzaal die is omgebouwd tot een trendy en vooral zeer ruime zaal in art decostijl. De open keuken is op het podium geïnstalleerd wat uiteindelijk meer de kans geeft aan de chef om in de zaal te kijken dan omgekeerd. Hier zullen we beter dan gisterenavond kennis kunnen maken met de moderne Engelse keuken. Ik begin met een mousse van Devon krab waarbij tomaat en een chutney van appel, lekker verse krab met een heerlijk frisse toets. C kiest voor grilled sardines on toast, eenvoudig maar altijd een lekkernij als Daffodil overzichtde sardienen vers zijn. En dat zijn ze! Als hoofdgerecht neem ik een duo van English spring lamb met een potato fondant en minted pie, zacht wit vlees van een jong lammetje zoals je ze enkel in Engeland vindt. De muntsmaak is discreet en geeft een Britse toets aan het gerecht. C is blij te kunnen kiezen voor konijn, want daartoe krijgt hij bij ons weinig de kans. Het wordt een saddle of rabbit vergezeld van een confit van de bil. Het vlees is sappig en mals en de smaak van de confit overheerlijk. De Montepulciano d'Abruzzo smaakt er voortreffelijk bij. We zijn zo in de mood dat we beslissen om ook nog even van de Engelse kazen te proeven en bestellen één portie om te delen. Dat blijkt een goede beslissing want er komen 5 flinke stukken kaas op tafel, die stuk voor stuk heerlijk smaken en niet moeten onderdoen voor de Franse. Zoals meestal nemen we geen dessert maar een kleine Italiaanse espresso als afsluiter moet er toch bij. Voor het geheel betalen we 95 £, inclusief twee glaasjes witte wijn als aperitief, niet goedkoop maar zijn prijs zeker waard. Een geslaagde avond! Deze moderne brasseriekeuken staat op het niveau dat we bij ons bij de betere klasseren. Echt Engels? Neen, maar naast Italiaanse zijn er duidelijk Angelsaksische accenten, en deze mix (fusion?) kenmerkt de betere hedendaagse keuken.

De commentaren zijn gesloten.