10-03-09

Le Pré Salé

 

banner restaurant.gif
 


Onlangs waren we in Brussel op zoek naar een restaurant voor een eenvoudige hap, maar op een zondagmiddag is er natuurlijk niet veel keuze. We besloten geen risico te nemen en een vertrouwd adres op te zoeken: Le Pré Salé in de buurt van het Katelijneplein (Vlaamsesteenweg 20). Je mag het eenvoudige restaurant rekenen tot de meest typisch Brusselse die er bestaan: drie lange rijen tafels in een rechthoekige ruimte, helemaal met witte faience betegelde muren, Pré Saléopen keuken en vooral een ongedwongen sfeer. Het publiek is zeer divers en bestaat gedeeltelijk uit toeristen, maar je vindt er ook steeds enkele onvervalste Brusseleirs uit de buurt, die er vaste klant zijn, en dat is zeker op een zondagmiddag het geval. Leuk om ze bezig te zien en vooral te horen in hun sappig dialect. De kaart biedt een tamelijk ruime keuze van streekgerechten, zowel in vlees als vis, maar hier kies je bij voorkeur de “spécialités de la maison”: stoemp du jour met worst, Vlaams stoofvlees, varkenscotelet, filet van paardenvlees. Maar ook de mosselen, truite meunière en de mooie witte kabeljauwfilets zien er zeer aantrekkelijk uit. Wij kiezen beiden voor het paardenvlees (18 €) en er komt een flink dik stuk vlees op ons bord, saignant maar met een mooi bruin korstje gebakken en badend in de boter. Er liggen enkel een paar struikjes veldsla bij en er komt een kommetje mooie goudgele frietjes bij. Doodsimpel, maar overheerlijk! De rode huiswijn is een meer dan behoorlijke Première Côtes de Bordeaux van 2004 (18 €). Nadien nog een koffietje en de rekening sluit af op amper 58 Euro. Ik heb al vaker vastgesteld dat je in Brussel goedkoper eet dan in Antwerpen of Gent.

09:15 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: restaurants, brussel, restaurant, le pre sale |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.