24-12-08

De Peerdevisscher

banner restaurant.gif

 

 Peerdevisscher o1.gif

 

Onlangs waren we door vrienden uitgenodigd in Nieuwpoort en wewerden op een etentje getracteerd in Estaminet "De Peerdevisscher" in Oostduinkerke. Het oude cafeetje en eethuis is gevestigd op de terreinen van het Visserijmuseum aldaar en is een beetje een museumpje op zich:een laag witgekalkt huisje met groene luikjes en een eeuwenoud interieur. De gelagzaal is vrij ruim en tegen de muur staat een heuse toog waar de lokale vaste klanten een biertje of een druppel komen drinken terwijl de andere gasten zich aan tafel (met wit-rood geruite tafellakentjes) te goed doen aan de eenvoudige, volkse keuken. Dé specialteit zijn de levend verse slibtongetjes die dan ook door nagenoeg iedereen gekozen worden, maar op de beperkte kaart staan ook mosselen, garnaalkroketten en steak (er zijn nu eenmaal mensen die zelfs hier geen vis lusten...). Met zijn vieren genoten we van een hele schotel heerlijke slibtongetjes, (16 stuks... 4 per persoon!) geserveerd met lekkere frietjes en verse kropsla met tomaatjes. Een lekker wijntje, aanbevolen door de vrouw des huizes, maakte het geheel af!

Peerdevisscher o2

09:45 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (4) | Tags: restaurant, oostduinkerke, kust, vis, restaurants |  Facebook |

Commentaren

Geachte,

Daar.we.een.paar.dagen.aan.zee.zijn.heb.ik.een.paar.vraagjes.
Zou.het.mogelijk.zijn.jullie.telefoonnummer.te.krijgen.
Moet.er.op.voorhand.gereserveerd.worden?
Wat.is.de.kostprijs.van.deze.slibtonnetjes?
Hebben.jullie.eventueel.een.sluitingsdag.begin.augustus?

Alvast.op.voorhand.bedankt.voor.de.reactie.

Vriendelijke.groeten,

Cathy.Beernaert

Gepost door: Cathy.Beernaert | 30-07-10

Beste Cathy,

Wij zijn niet de uitbaters van de Peerdevisscher, maar gewone klanten. Ik kan je wél helpen met het telefoonnummer: 058-513257. Toevallig zijn we er deze week nog langs geweest en hebben vernomen dat (toen) 19 augustus de eerste mogelijkheid tot reservatie was. De gebakken tongetjes kosten 16,90 euro. Veel succes en... smakelijk eten!

Gepost door: C&C | 30-07-10

Ik heb horen zeggen dat het "à volonté" is. Wie kan mij zeggen of dat zo is ? Is het 16,90 euro dan à volonté voor de tongetjes ?

Bedankt voor de reactie.

Gepost door: Karin Janssens | 23-02-11

Neen, het is niet "à volonté", maar je moet al een zéér grote eter zijn om nog meer te willen dan je krijgt.

Gepost door: C&C | 23-02-11

De commentaren zijn gesloten.