13-12-08

Mijn recept voor pannenkoeken

Ik heb getwijfeld of ik dit receptje wel zou publiceren, omdat waarschijnlijk niemand daarop zit te wachten, maar... hier is het toch.


Soms heb ik namelijk echt zin in pannenkoeken, en heel af en toe begin ik er dan ook meteen aan. De hoeveelheden weeg ik niet af, en zijn ook afhankelijk van hoe dik, hoe dun of hoe zoet je ze wil.


Voor twee personen neem ik een zestal soeplepels bloem (momenteel gebruik ik bio-bloem uit Delhaize), die ik meng met een kleine hoeveelheid vloeistof: de helft water en de helft melk. Hieronder meng ik een heel ei en een eigeel, een snuif zout en een soeplepel, of meer, suiker. Ik heb liefst dat de pannenkoeken zelf al bijna zoet genoeg zijn. Dit alles is een redelijk dik mengsel, dat ik verder aanleng (met water en melk) tot de gewenste dikte. Ik smelt een soeplepel (echte) boter, en meng ook deze onder het deeg. De pannenkoeken zijn het lekkerst wanneer je dit minimum een uur kan laten rusten (het deeg kan ook gemakkelijk in de koelkast tot 's anderendaags bewaard worden). Dan bakken maar in een beetje echte boter, en liefst onmiddellijk opsmullen!


Tip: in een goed hete gietijzeren pan van Le Creuset krijgen ze het lekkere blinkende, krokante en gekartelde randje waar wij zo van houden!

09:52 Gepost door C en C in Recepten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: recept, recepten, pannenkoeken, zoet, dessert |  Facebook |

Commentaren

Hallo ! Ik zoek een typisch Gents dessert en kwam terecht op jullie blog. Ideetjes?
Merci !

Gepost door: Ellen | 17-12-08

De commentaren zijn gesloten.