01-12-08

Culinair Düsseldorf

Wij houden heel erg van steden. Zo is Düsseldorf een van de steden waar we een paar keer per jaar naartoe trekken. We hebben er een autorit van ruim twee uur en een half voor over. Het centrum is heel gemakkelijk te bereiken, en we parkeren altijd in parking Carsch-Haus. Heel strategisch gelegen: aan de ene kant heb je  de Altstadt, aan de andere kant de Königsallee. Bovendien stappen we vanuit de parking rechstreeks binnen in Delikatessa, een culinair paradijsje: zowel Duitse, Italiaanse (met de allerlekkerste Parmaham) als Oosterse specialiteiten; vis, vlees, groenten en fruit (met versgeperste sappen!), en dit alles samen met alle mogelijke toebehoren voor de keuken: van espressotoestellen tot de kleinste en origineelste keukenbenodigdheden en hebbedingetjes. Hier alleen al zou je uren kunnen doorbrengen. Maar,... Düsseldorf heeft nog zo veel meer te bieden!


Eergisteren deden we eerst onze boodschappen op de markt aan de Carlsplatz. Je hebt ook hier een enorme keuze aan superverse producten. We kochten er dan ook een mooie portie 'eekhoorntjesbrood' als garnituur bij een hertenkalffilet uit de 'Hoch Eifel' (uiteraard hebben we altijd een frigobox mee). Onderweg naar traiteur Münstermann, waar we ook altijd een kijkje nemen, zagen we dat het Japanse restaurant Nagaya, waar we eerder al heel goede ervaringen hadden, nu de zaterdagmiddag gesloten is. Gelukkig waren we vroeg op pad, en we besloten voor de lunch naar de 'Klosterstrasse' te stappen, gelegen in de Japanse wijk. Over deze nieuwe ontdekking wilde ik het eigenlijk hebben. Nu ja, nieuw voor ons, want het Japans restaurant Naniwa bestaat blijkbaar al twintig jaar.

Naniwa


We waren bij ons vorig bezoek aan Düsseldorf deze buurt gaan verkennen, omdat we gelezen hadden dat er in de 'Klosterstrasse' verschillende goede Japanse restaurants waren. Die straat bleek niet zo ver van het het winkelcentrum te liggen, en bij onze verkenning viel ons eerst en vooral op, dat er de zaterdagmiddag weinig van deze restaurants open zijn, maar ook dat er eentje was, waar een heel lange rij Japanners stond aan te schuiven. Dit leek ons een goede referentie!


We kwamen rond kwart voor twaalf toe, en er bleken al enkele wachtende Japanners voor ons te staan. Het restaurant was nog niet open, dus binnen was het nog leeg. De menukaarten lagen op de bank (buiten) op ons te wachten. We maakten onze keuze, en de dienster kwam die al noteren. Om twaalf uur stipt mocht iedereen naar binnen, het is te zeggen, de eerste vijfentwintig, want voor veel meer is er geen plaats. Blijkbaar is dat het systeem van het restaurant: iedereen wacht buiten, de bestelling wordt genoteerd, en wanneer er iemand buiten gaat, mag de volgende binnen; het eten staat dan snel op tafel. Alle gerechten worden in de open keuken vers klaargemaakt. De specialiteit zijn soepen en noedels, dus voortdurend worden er dampende kommen en borden af en aan gedragen. Wij kozen voor de Yakisoba, gebakken noedels: Gomoku (nr. 82), met gewokte groenten, een beetje buikspek, inktvis en garnalen, allemaal gedrenkt in een lekkere saus. We hebben gesmuld! En dat onder het oog van een rij wachtende Japanners ...


Dit restaurantje is van een heel ander niveau dan Nagaya, maar het is hoe dan ook een aanrader! Eens binnen word je snel bediend, en het is er daarenboven lekker en goedkoop. Naniwa Noodles & Soups heeft nu een tweede restaurantje geopend, Naniwa Sushi & More. Heel zeker gaan we ook dit eens uitproberen.


N.B. Onze hertenkalffilet en het eekhoorntjesbrood, klaargemaakt met een klein beetje look en wat salie smaakten voortreffelijk. Hierbij serveerde ik Vitelotte-aardappeltjes (truffelaardappeltjes) en een sausje met rode wijn.

De commentaren zijn gesloten.