28-10-08

Terug uit China!

 

 

china3

 

Dit weekend kwamen we thuis van onze reis door China. Gedurende 19 dagen doorkruisten we dit immense land en deden we onvergetelijke ervaringen op. We bezochten eerst Beijing met de fascinerende Verboden Stad en de indrukwekkende Grote Muur, we zakten daarna af naar Xi'an waar we het indrukwekkende terracottaleger bewonderden om vervolgens naar het zuiden te trekken waar we achtereenvolgens Kunming, Dali en Lijiang bezochten. Van daar ging het naar Zhongdian (Shangri La) in Klein-Tibet, de schitterende rijstvelden van Longsheng en naar Guilin waar we een onvergetelijke cruise deden op de schilderachtige Li-rivier tot in Yangshuo. Via Guangzhu trokken we vervolgens naar gokstad Macao om te eindigen in de wereldstad Hongkong. Het gedetailleerde reisprogramma kan je vinden op de website van Anders dan Anders.


En.... overal mochten we proeven van de lokale specialiteiten. Hierover zal later wel één en ander verschijnen op onze reisblog. Om enig idee te hebben: we mochten genieten van Peking-eend, dim-sum van voorgerecht tot en met dessert, 'hot pot' (champignonfondue), Tibetaanse specialiteiten vergezeld van yakboterthee, gefrituurde insekten, ... Uiteraard ontbraken ook soep, tofu, rijst, noedels en de talloze wokgerechten met vlees, vis en groenten niet!

11:03 Gepost door C en C in Lekker eten op reis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat zal ... een geweldige (culinaire) ervaring geweest zijn. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar mijn man verblijft regelmatig in Shanghai. Hopelijk lukt het mij om eens mee te gaan.

Gepost door: food fan | 13-11-08

De commentaren zijn gesloten.