24-09-08

Le Mess, Etterbeek

Eergisteravond gingen we samen met kersverse papa H eten in Le Mess in Etterbeek. We hebben weliswaar geen al te beste herinneringen aan een eerder bezoek, maar het restaurant ligt op wandelafstand van H's appartement. Zodoende... Le Mess 1Le Mess is ondergebracht in één van de gebouwen van de oude legerkazernes langs de Louis Schmidtlaan op de Brusselse binnenring. In het statige hoekgebouw is een moderne en stijlvolle brasserie ingericht met restaurant op de eerste verdieping. Hier is ook het overdekte dakterras, waar de rijpe druiventrossen aan het glazen plafond bengelen. Een zeer aangenaam kader, al geven de verwarmingslampen op deze niet zo koude septemberavond net iets téveel warmte. Het personeel is Franstalig, maar de ober doet echt zijn best om ons af en toe ook in het Nederlands aan te spreken (we zijn allang content als ze dat minstens proberen). We drinken eerst een fris glaasje witte wijn (3,50 €) als aperitief en als toast op onze pasgeboren kleindochter Louisa.


Als voorgerecht kiezen Zowel C als ikzelf voor de "tête pressée comme la faisait ma grandmère" (13,80 €), "perskop" (sic) zegt de Nederlandse vertaling op de kaart. Le Mess 2Hij wordt opgediend op een blaadje sla en een verse toast en de garnituur bestaat uit 3 kleine glaasjes: augurken en uitjes, tomatenblokjes en natuurlijk mosterd. Alles smaakt zeer lekker ouderwets, maar precies daarom hebben we hiervoor gekozen. H heeft gekozen voor de sashimi de thon snacké (14,40 €). De zalm is rood van binnen, maar rondom aangebakken, dus geen echte sashimi. Ook hier een klein glaasje waarin de sojasaus. Het ziet er lekker uit. We verkiezen een niet te zware rode wijn en volgen het advies van de ober: een Château Les Tuileries een Saint-Emilion grand cru (het jaartal is mij ontgaan) à 29,40 €. Niet goedkoop, maar zijn prijs wél waard. Hij wordt fris geschonken en geeft desondanks een rijk boeket af.


Als hoofdgerecht gaan H en ik voor de épaule d’agneau Bio de Gaume “basse température” (21,60 €) en C neemt de filet mignon de porcelet au caviar d'aubergine, eveneens traag gegaard (18,50 €). Het lamsvlees is echter een ontgoocheling. We krijgen een lomp gedresseerd torentje van twee schijven té gaar gekookt lamsvlees op een bed van boontjes en met gegratineerde kaas tussenin. Tussenin ligt hier en daar een halfgedroogd tomaatje. Alleen dat laatste heeft een beetje pit, maar de rest is flets en smaakloos. Dit is de keuken die de goede naam van de goede brasseries (en die bestaan wel degelijk) veel schade berokkent. De filet mignon is vergezeld van lekkere gebakken aardappel en de auberginekaviaar is zeer lekker; de saus met graantjesmosterd is echter helemaal misplaatst. 

 

Dit is de keuken die de goede naam van de goede brasseries (en die bestaan wel degelijk) veel schade berokkent. De slotsom is ook nu dus weer niet zo schitterend en niet van aard om hier gauw terug te komen. Jammer voor het interieur. Gelukkig was onze honger groot en kon een culinaire ontgoocheling niet op tegen de euforie van de geboorte van Louisa.

09:23 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: restaurant, restaurants, brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.