22-09-08

Sarabande, Gent

UPDATE:


Jammer genoeg is het hier (al geruime tijd) niet meer als vroeger!


----------------------


Voor een kleine hap en dan toch eens iets anders dan anders, gaan we graag naar Sarabande, ons favoriete Marokkaans restaurant in Gent (niet dat er veel alternatieven zijn...). Zeker als de zon van de partij is, zoals vandaag, is het er zeer aangenaam want dan zit je op het terras op één van de mooiste plekjes van Gent, met uitzicht op het postkaartzicht van de Graslei.

 

sarabande

 

C begint met een harira (3,50 €), een soep van tomaat en kikkererwten, en ik hou het bij een salade Sarabande (7,00 €). Deze laatste valt me wat tegen want ik herken helemaal niet de gevarieerde schotel met Marokkaanse specialiteiten, die ik hier gewend ben. Ik moet het stellen met een (weliswaar frisse) salade met tomaat, olijven, blokjes koude aardappel en... erwtjes en worteltjes uit blik. Het smaakt wel, maar toch... Als hoofdgerecht kiezen we, zoals meestal hier, voor de tajine van lamsvlees met gepekelde citroen en olijven (14,00 €). Die is ook nu perfect: een flink stuk lamsvlees aan het bot, dat zeer zacht en sappig ligt te zwemmen in een dampende saus en omringd is met citroen, olijven en gekookte aardappelen, helemaal geel gekleurd door de kurkuma. Heerlijk, en met dit exotische gerecht, een lekker flesje rode huiswijn (14,00 €), de zon en de vele toeristen rondom ons, wanen we ons écht met vakantie. En dat in eigen stad... Normaal drinken we hier nog een lekkere muntthee, maar vandaag verkiezen we om de zonnige stad in te trekken en elders nog een terrasje te doen.


Dit is natuurlijk geen hoogstaande gastronomie, maar smaken doet het wel. Lekker eten hoeft niet duur te zijn! 

10:51 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marokkaans, gent, restaurant, restaurants |  Facebook |

Commentaren

semmen Kan er iemand mij het recept bezorgen van MAROKAANSE SEMMEN? Ik wil ze graag zelf leren maken omdat de bakkrij waar ik ze haal niet altijd heeft.

Gepost door: lynn | 25-09-08

Gefeliciteerd met uw blog Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Gepost door: vincent | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.