18-09-08

Une table au Sud, Marseille

Vanavond eten we ter ere van mijn verjaardag in ‘Une Table au Sud’, het beste restaurant aan le Vieux Port. Het is een chique zaak die door Michelin erkend is met een ster. En terecht, zo blijkt. Er is geen kaart en het duurste menu kost 200 Euro...

 

table au sud 4

We houden het bij het goedkopere menu van 52 Euro en de goedkoopste roséwijn van de kaart ("Pétales de Roses" à 39 Euro). We beginnen natuurlijk met een aperitief: een kir royal au marron, een beetje speciaal maar zeer geraffineerd. Zowel de gerechten als de wijn zijn echter meer dan hun prijs waard, écht klasse! We beginnen met een velouté de verveine, huître, coquille Saint-Jacques, poutargue en oursin. Een zeer geraffineerd en mooi uitgebalanceerde combinatie; vooral de velouté is onvergetelijk, de zee zelve! De ‘poutargue’ zijn de gedroogde eitjes van de mulet’ en is te vergelijken met de bottarga die we op Sicilië gegeten hebben; oursin’ is zee-egel. Daarna volgt la pèche du jour (sar) au salsifis et betteraves rouges et jaunes. Ook dit gerecht is zeer verfijnd en naturel. De ‘sar’ is een typische vis uit de Middellandse Zee. Deze morgen op de vissersmarkt hebben we hem zien liggen; hij ziet er een beetje uit als een dorade. Délicieux! (“succulent”, zei de garçon gisteren in Le Cirque). We genieten met volle teugen.

table au sud 3

 

Voor het dessert kunnen we kiezen. C gaat voor een Fantaisie de marrons glacés en ik val voor de Tiramisu de Noisettes. Bij de koffie verschijnt nog een uitgebreide waaier van zoetigheden. Een mooier verjaardagsdiner had ik me niet kunnen wensen en… we hoeven slechts twee minuutjes terug te wandelen naar ons hotel. Zalig!


januari 2008

De commentaren zijn gesloten.