12-09-08

't Pakhuis, Gent

't Pakhuis in Gent (Schuurkenstraat 4, d.i. vlakbij de Veldstraat) is één van die brasseries waar we graag af en toe eens terugkomen, niet alleen voor het nog steeds unieke kader, maar vooral omdat we weten Pakhuis
dat je er nooit ontgoocheld buiten komt. Dat was ook deze keer het geval. We kiezen voor het Menu Pakhuis à 30,50 € en bestellen er een fles rode huiswijn "Nieuwe Wereld" bij. Het is een jonge, maar stevige tempranillo à 19,10 €. Hier hoort Spanje blijkbaar ook tot de nieuwe wereld. Vooraf nemen we eerst elk een glas witte wijn (Saint-Véran) als aperitief. In tegenstelling tot bij hun broeders in het Antwerpse Dock's Café (zie onze eerdere beschrijving), is de bediening hier zeer vriendelijk en vooral veel efficiënter. Een beetje té efficiënt zelfs want we hebben nauwelijks van onze aperitief gedronken als het voor gerecht al op tafel komt: Zeelandse salade met groene blaadjes, ambachtelijk gerookte paling uit de Oosterchelde, gebakken mosseltjes en mosterdvinaigrette. Het is een fris slaatje van krulsla met reepjes licht gerookte paling, die zeer mals zijn en van een zachte smaak. Hier en daar ligt een klein gefrituurd mosseltje dat nog wat kleur en smaak toevoegt. Prima! Door de snelle bediening hebben we onverwacht toch nog voldoende witte wijn over om ons voorgerecht te begeleiden.

Als hoofdgerecht volgt wilde eend met zwarte bessen, spitskool en bintjes in de oven met ajuin. De eendenborst is in schijfjes gesneden en, zoals gevraagd, mooi rosé gebakken; ze ligt op een bedje van spitskool die nog een beetje knapperig is. Het boutje ligt op een vrij groot torentje gebakken aardappelschijfjes en is, zoals het hoort, wat meer uitgebakken. Hier zijn we een tijdje zoet mee, maar het smaakt bijzonder goed. De tempranillo geeft er met zijn volle smaak een uitstekende ondersteuning aan.

We vragen de ober om ons wat tijd te geven om rustig onze wijn leeg te maken en nog wat te wachten met het dessert. Hij maakt er geen probleem van en wij mogen zelf een seintje geven wanneer het dessert mag aanrukken. Zó hoort het, en daar kunnen ze in Dock's Café nog een voorbeeld aan nemen. Het dessert is een salade van verse blauwe pruimen met een gemberijs, twee smaken die wonderwel blijken te harmoniëren.  Natuurlijk volgt nog een koffietje met een heerlijk Newtree-chocolaatje en zo sluiten we ons zoveelste geslaagd etentje af. 't Pakhuis heeft met glans reputatie bevestigd: een prima brasserie met zeer verzorgde gerechten en vooral een zeer efficiënte, maar correcte en vriendelijke bediening. We komen zeker nog terug.

09:19 Gepost door C en C in Restaurants | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gent, restaurants, restaurant, brasserie |  Facebook |

Commentaren

Geachte heren,
Voor de 200ste vejaardag van DUTRY-COLSON nv/sa zouden wij graag een lunch mogen boeken voor een dertigtal tot viertigtal personen
de 12/12/12.Het PAKHUIS zou onze favorite keus zijn,en wij vragen ons af of jullie ons een voorstel van menus zoud kunnen sturen,en of het mogelijk zou zijn in een aparte zaal te mogen blijven voor de lunch.
Dank U bij voorbaat
Jean-Pierre Dutry

Gepost door: jpdutry | 16-09-12

Sorry, maar wij zijn een blog. Voor reservaties moet u zich uiteraard wenden tot 't Pakhuis zelf!

Gepost door: C&C | 17-09-12

De commentaren zijn gesloten.