11-09-08

Een aanwinst voor Gent

 

Walters 2

Na amper een jaar is het mooie liedje al uit...

Op 8 november 2009 sloot Walter's Gourmet Store  zijn deuren.  Jammer!

 

Sinds 21 augustus 2008 is Gent een culinaire aanwinst rijker: Walters' Gourmet Store. Uiteraard zijn we al eens een kijkje gaan nemen. De winkel is gelegen langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem net vóór de E40-oprit als je vanuit Gent komt. Het is een ruime winkel, modern van inrichting en zeer netjes en overzichtelijk. Bij het binnenkomen is er een keuken voor kookdemonstraties en staan enkele tafels en stoelen.

Walter's Gourmet Store is een delicatessenzaak die "begint waar de supermarkt eindigt", dat betekent dat je er niet op zoek moet gaan naar je vertrouwde merken van alledag. Neen, hier kom je voor die Waltersspecialiteiten die je elders niet vindt, exclusieve ingrediënten die een goede hobbykok in de keuken nodig heeft. Het gamma gaat van oliën en azijnen, over pasta's, fonds en specerijen tot koffie, chocolade en koekjes. Achteraan in de winkel is er een koelruimte waar een selectie van viswaren, vlees, charcuterie en kazen zijn uitgestald, meestal nejes verpakt (al dan niet vacuüm) of diepgevroren. Ruim de helft van het achterste gedeelte van de zaak is ingenomen door een zeer verzorgde drankenafdeling waar naast wijnen en champagnes ook alle soorten likeuren en korte drank worden aangeboden.

Voor foodies zoals wij, is dit een paradijs, alleen al om erin rond te lopen en te ontdekken. Maar ik verzeker je, zelfs als je niet van plan was iets te kopen, ontkom je niet aan de vele verleidingen en kom je er niet met lege handen buiten.

Volgens De Standaard is deze Gentse vestiging de eerste van een reeks. Er zouden ook plannen zijn voor andere steden zoals o.a. Brussel, Antwerpen en Hasselt.

09:50 Gepost door C en C in Winkels | Permalink | Commentaren (2) | Tags: winkels, gent, culinair, gastronomie |  Facebook |

Commentaren

helaas heb deze winkel pas een paar weken geleden ontdekt, en ... helaas sluit men al de deuren. beetje gevolg van de 'crisis', toch jammer hoor!

Gepost door: Nadine | 29-10-09

Heb dit weekend ontdekt dat er in Gent een Walters' restaurant is, op de Nederkouter. Met hetzelfde logo enz...
Er wordt ook wijn verkocht.
Ben er zelf nog niet geweest. Lijkt me wel ook tof concept. Hopelijk met meer succes dan de winkel !

Gepost door: Nadine | 08-12-10

De commentaren zijn gesloten.