09-09-08

Onze favoriete viswinkels

Wij zijn verwoede visliefhebbers en eten dan ook veel meer vis dan vlees. Onze voorkeur gaat naar een verse vis, aan de graat gebakken in de oven, gegrild,... : dorade, zeebaars, tarbot, een tongetje,...  In dat geval is een goede viswinkel aangewezen, waar de vis niet alleen gefileerd verkocht wordt maar ook in zijn geheel. Dit zijn onze favoriete adressen.

Saupe 2


IN GENT


Uiteraard gaat niets boven de onovertroffen vishandel Guido Meerschaut in Ledeberg (Langestraat 2). Hier vind je een ruime keuze aan superverse vis, die vakkundig en met liefde ter meerschautplekke wordt schoongemaakt. Niet alleen de vis is hier beter dan elders, maar ook de mosselen en diverse schaaldieren en de koude visbereidingen zijn prima. Als je echt niet veel tijd hebt, vind je hier ook verse groenten en fruit, kaas en een selectie van wijnen (gedeeltelijk in samenwerking met Rouseu uit Sint-Martens-Latem). Bij Meerschaut betaal je een klein beetje meer, maar krijg je véél meer kwaliteit. Ook buiten Gent vonden we zijn gelijke nog niet.

Jammer genoeg heeft intussen Meerschaut in Ledeberg zijn deuren definitief gesloten.


Sinds oktober 2007 heeft Sven De Muynck, de vroegere rechterhand van Guido Meerschaut, samen met zijn echtgenote een uitstekende vishandel en traiteurszaak in Lochristi (Antwerpse Steenweg):C-food Meerschaut, waar hij met brio dezelfde kwaliteit hoog houdt als in de zaak van zijn leermeester.


Eveneens in Ledeberg (Brusselse Steenweg 8) gaan we al jaren regelmatig langs bij Zoriona, een zeer verzorgde vishandel waar je zowel voor bereidingen terecht kan als voor verse vis, alhoewel je voor dit laatste een minder ruime keuze hebt. De vissoep is er buitengewoon lekker.
Ook Zoriona is intussen definitief gesloten. 


In het centrum van Gent gaan we tegenwoordig ook steeds vaker bij vishandel De Vis (Volderstraat 48), waar ze sinds kort, naast hun bereide schotels en kreeften, een veel groter gamma verse vis aanbieden dan vroeger. Ook hier is de kwaliteit prima.


BUITEN GENT


Minstens één keer in de 2 maanden rijden we naar Breskens in Nederland naarViscenter Erasmus(Kaai 1). Hier kopen we een lading verse vis om in te vriezen. Leuk is dat hier bij elke vissoort duidelijk vermeld wordt waar de vis gevangen (of gekweekt) is. Qua versheid kan het niet beter (de zaak ligt vlak aan de vismijn) en de prijzen zijn zeer redelijk.


Natuurlijk heben we ook ons adresje aan de Belgische kust, waar we bij voorkeur naar Nieuwpoort gaan en daar geniet Vishandel Birger(Valkestraat 7) onze voorkeur.

 

 

13:02 Gepost door C en C in Winkels | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vis, winkels, gent |  Facebook |

Commentaren

Graag inlichtingen en prijs voor visbuffet af te halen op 26 juni voor 6 personen

Gepost door: van marcke | 18-06-10

Graag inlichtingen en prijs voor visbuffet af te halen op 26 juni voor 6 personen

Gepost door: van marcke | 18-06-10

Ook te noteren is een fantastische viswinkel in Poppel. Wie er graag eens langs wil gaan en niet bedrogen naar huis wil terug rijden volgen hier de coördinaten:
Mark Verkennis
Tilburgseweg 42
2382 Poppel.
Tel, 014655103.
E-Mail. visspecialist-poppel@skynet.be.
Web. www.visenmeer.be.

Gepost door: Jef Gees | 27-11-11

De commentaren zijn gesloten.